Studiosus.nl
Online Scripties & Verslagen

  De Telegraaf 7 weken 17 euro
  Vrij Nederland 8 nummers 8 euro

contacteer de auteur

Trendonderzoek naar Skihelmen: Keep your head cool!

Inleiding
Wintersport is een populaire vrijetijdsbesteding en wordt al jaren door jong en oud bedreven. Binnen deze sector vinden veel innovaties plaats. Wintersport roept voor veel mensen een positief beeld op waarin factoren als vrijheid, ruimte, bewegen en natuur een grote rol spelen. Dat wintersport ook een negatieve kant kan hebben is voor velen een onderbelichte kant. Tijdens de wintersport gebeuren er talloze ongelukken op de piste. Ongelukken zijn niet prettig om mee te maken en zijn mogelijk te voorkomen. Ter preventie zijn er in de Alpenlanden ontwikkelingen aan de gang die het aantal ongelukken moet verminderen. Hierbij wordt het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen gestimuleerd en in enkele landen zelfs verplicht voor bepaalde doelgroepen. Een kwetsbaar lichaamsdeel waar relatief veel letsels bij voorkomen is het hoofd. In de fietswereld wordt het hoofd beschermd d.m.v. een fietshelm. Bij wintersporten wordt ook steeds meer een helm gebruikt om hoofd-en nekletsel te voorkomen.

De algemene vraag waar ik binnen deze scriptie antwoord op ga vinden, is:
"Is er een toename van helmen onder wintersporters(met name skiŽrs en snowboarders)?


Mocht uit onderzoek blijken dat de populariteit van de helm binnen de wintersport toeneemt, dan kunnen de sub-vragen met betrekking tot de doelgroep en soort wintersport beantwoord worden. Daarnaast kan er mogelijk een conclusie worden getrokken of de markt zich beweegt. Voor de producenten van helmen zal tevens antwoord op de vraag komen welke eisen men stelt en welk budget men over heeft voor de aanschaf van een helm.

Om een antwoord op de vraagstelling te krijgen zal er in dit onderzoek worden ingegaan op het aantal ongevallen dat plaatsvindt tijdens het beoefenen van de wintersport in Nederland en het buitenland. Daarnaast zal bekeken worden of de helm veilig is en hoe de helm in de markt ligt.

Binnen dit onderzoeksonderwerp spelen in de huidige tijd veel ontwikkelingen die zeer interessant zijn voor verschillende partijen.

Ik hoop dat de lezer van na het bestuderen van deze scriptie een helder beeld heeft van de feiten en omstandigheden binnen de grenzen van het onderwerp. Veel leesplezier toegewenst,

B. Geelen


Bestand DownloadenStudiosus is een onderdeel van Student&Onderzoek